Trots att lasagne är bland det godaste som finns så blir det aldrig bra på bild. Sjukt ofotogenisk mat.
Övervägde att strunta i bild till detta receptet eventuellt posta inlägget först nästa gång jag lagar lasagne för att eventuellt få bättre bilder men är själv sjukt skeptisk till recept utan bilder och vill posta detta nuu. Receptet är från ICA men där används en lite annorlunda tomatsås, jag använder min egna tomatsås och tycker att det inte spelar så stor roll vilken en använder, så länge den är god. Använd färdigköpt tomatsås för all del om du vill spara tid.

Här har ni en bild på 70% sallad och 30% lasagne och här har ni receptet, för 4 väldigt hungriga personer, (minst);
12 lasagneplattor
200g champinjoner
2 paprikor
500g keso
100-150g fetaost
ca 1 dl hackade gröna eller svarta oliver
2dl riven lagrad ost
salt, peppar
Tomatsås;
2 burkar/tetror krossade tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1-2 msk balsamvinäger
lite tomatpuré
salt, peppar, oregano
Sätt ugnen på 225°
Börja med tomatsåsen, finhacka lök och vitlök, fräs löken lite snabbt i mycket olja, lägg i vitlöken och fräs lite till. Kläm i lite tomatpuré. Häll på krossade tomater, balsamvinäger och krydda. Salta ganska mycket. Koka upp och låt stå och puttra utan lock medan du förbereder resten.
Skiva champinjonerna och paprikorna. Fräs i ca 5min, låt särskilt svampen få lite stekyta. Häll i grönsakerna i tomatsåsen.
Blanda keso med hackade oliver och smulad fetaost.
Täck botten av en smord ugnssäker form med tomat/grönsaksröran. Varva sedan lasagneplattor, kesoröran och tomat/grönsaksröran i tunna lager. Avsluta med tomat/grönsaksröran och toppa med riven ost.
Grädda i mitten av ugnen så länge som det står att lasagneplattorna behöver på förpackningen, ca 20-30 min. Ät med sallad!
1 kommentarer
lisa
22 Oct 2013 11:49
Hmmm looks lovely!
Kommentera