Inget känns lämpligare än att starta den här bloggen med ett recept på en enkel pastarätt, eftersom att alla (läs; jag) älskar pasta.

För ungefär 4 portioner;
En burk Dolmio pastasås, extra vitlök (Jamie Oliver säger att det är ok att använda halvfabrikat, alltså är det så)
Ett par nävar fryst hackad spenat i tärningar
200g Apetina eller annan salladsost/vitost
250g små tomater, gärna olika färger
Fullkornsspaghetti
Koka pastan, tina under tiden spenaten i en stekpanna med ganska mycket olja i på medelvärme.
Halvera tomaterna, smula eller bryt apetinan i mindre bitar.
När spenaten är helt tinad, häll över dolmiosåsen och rör försiktigt ihop litegrann, såsen ser godare ut om det inte är helt ihopblandat (rött+grönt=brunt).
När pastan är färdig, häll av och häll tillbaka i kastrullen. Häll över pastasåsen, apetinabitarna och tomaterna. Klart!
Önskas en matigare variant är det gott med stora vita bönor i också.
En burk Dolmio pastasås, extra vitlök (Jamie Oliver säger att det är ok att använda halvfabrikat, alltså är det så)
Ett par nävar fryst hackad spenat i tärningar
200g Apetina eller annan salladsost/vitost
250g små tomater, gärna olika färger
Fullkornsspaghetti
Koka pastan, tina under tiden spenaten i en stekpanna med ganska mycket olja i på medelvärme.
Halvera tomaterna, smula eller bryt apetinan i mindre bitar.
När spenaten är helt tinad, häll över dolmiosåsen och rör försiktigt ihop litegrann, såsen ser godare ut om det inte är helt ihopblandat (rött+grönt=brunt).
När pastan är färdig, häll av och häll tillbaka i kastrullen. Häll över pastasåsen, apetinabitarna och tomaterna. Klart!
Önskas en matigare variant är det gott med stora vita bönor i också.
Kommentera