Jag älskar bulgur, idén att ha bulgur i tortillabröd fick jag från Bonniers vegetariska kokbok. Jordgubbar och rödlök låter kanske knäppt, men det är gott! Använd dem som du i vanliga fall använder tomater, godast är det om du inte använder de sötaste jordgubbarna. Svenska jordgubbar passar med andra ord inte alltid bäst till det här.

Du behöver;
Kall kokt fullkornsbulgur, rester från igår kanske.
Skivade jordgubbar (eller nektariner! Det är också gott.)
Tunnt skivad rödlök
Stekt eller grillad halloumi i lämplig storlek
Fullkornstortillabröd
Basilikablad
Eventuellt lite isbergssallad
Lägg allt på tortillabröd, vik ihop, ät.
2 kommentarer
Jossan
18 Jul 2013 20:30
Sa till Micke igår att jag hade velat ha just det här receptet med jordgubbar som du lagt upp på insta, så tack för det! Ska provas snarast. :)
Jennie
18 Jul 2013 21:11
Provade den här när du la upp den på instagram, med lite modifiering (senapsdressing slank ner och istället för basilika blev det en vanlig sallad) Super god! Halloumi måste vara de godaste som finns!
Kommentera