Hej igen! Länge sedan. Jag har gått och blivit lärarstudent och funnit mig själv med noll tid för matlagning och stekta sojakorvsslantar i tomatsås med makaroner varje middag ganska länge, inte så himla inspirarande tänker jag mig. Men nu så! Det här receptet kommer från Lantmännens hemsida och är rätt modifierat och förenklat från min sida. I orginalreceptet ska pumporna fyllas och ugnsgratineras i halvor, något jag tyckte var mest bökigt och tidskrävande om jag ska vara ärlig. Men gott såklart! Så andra gången jag lagade det gjorde jag såhär:

4 portioner
1 stor butternutpumpa2 ½ dl fullkornscouscous
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
200 g fetaost (kan bytas ut mot något annat krämigt, kanske saltad sojayoghurt? sojafärskost?)
300 g skogschampinjoner
2 tsk flytande honung (kan uteslutas)
olivolja
smör
vatten
örtsalt
Sätt ugnen på 225°.
Halvera butternurpumpan, ta bort kärnorna och det trådiga med en sked. Skär av skalet (med försiktigt våld) från pumpan. Tärna i ganska stora tärningar. Lägg på plåt, ringla olivolja över och rosta i ugnen cirkus 20 minuter, beroende på hur stora bitar du har gjort. Bitarna ska bli helt mjuka.
Koka under tiden upp vatten i en vattenkokare, häll upp den torra couscousen i en djup skål (tänk på att couscousgrynen blir dubbelt så stora när de sväller) och förbered lämpligt lock (typ en tallrik). Salta couscousen med örtsalt. Häll det kokande vattnet över couscousen, täck med lock och låt stå medan du ordnar det andra, dock minst 5 min.
Ansa och dela champinjonerna i kvartar. Stek i smör tills de fått fin färg.
Hacka under tiden chili och vitlök fint, låt steka med champinjonerna nån minut. Örtsalta och peppra.
Rör om i couscousen med en gaffel, ringla över olivolja och vänd ner bland svampen i stekpannan. Bryt fetaosten i mindre bitar över. Blanda ihop. Ät!
Källa: http://lantmannen.se/recept/hostmat/Gratinerad-pumpa-fylld-med-med-skogschampinjoner-cous-cous-och-halloumi/
Kommentera